kolmapäev, 16. september 2020

17.-18. juuli 2020 Turu saarestikus

Soome sattusime seoses võimalusega Tallinki laevaga Baltic Queen Tallinnast otse Turusse sõita. Nädala ajaga jõudsime ära käia nii Uusikaupungis ja Raumas, loomulikult ka Juku veepargis, ujutud Littoistenjärvis, shopatud suuremates poodides (sh kohustuslik IKEA), Turus ringi vaadatud jne.  

Kahel päeval käisime ka sealses saarestikus kalal. Olgu siinkohal öeldud, et ühe päeva kalastuskaart maksab 9 eurot. 

17. juulil oli põhitegijaks Mariner 4 sõber Turu saarestiku Nagu saarelt (Hindrsintie 61, Pärnäinen,  Nauvo, www.hinders.fi) - korralik mootorpaat koos Mercury mootoriga (päevane rent 75 eurot). 

Kuigi loopisime hoolega lanti, siis kalaõnne sellel päeval ei olnud. See-eest oli ümbritsev loodus lihtsalt imeline. Eks muidugi ka ilmaga vedas, kuigi terve nädal olid ainult ilusad ilmad.  






Tegelikult anti algul meile väiksem paat, aga omanik helistas tunni pärast ja kutsus meid tagasi. Nad olid meid binoklist jälginud ja aru saanud, et seoses ümbruskonnas ringi kihutavate suurte kaatrite tekitatud lainetega võib meil üsna ohtlikuks minna. Vahel oli küll selline tunne, et kohe-kohe lööb laine üle serva. 











18. juulil käisime Turule natuke lähemal asuval saarel ujumas. Kui aga igav hakkas, siis sai õnged ja spinningud välja otsitud. Paadisillalt lanti loopides oli ka kalaõnne: Edith püüdis välja päris suure ahvena, Jaagup sai kätte oma esimese haugi ja Joosepile jäi landi otsa väike ahven (mis sai vette tagasi visatud). 










Heiki Koov
heiki@koov.ee

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar